Care sunt cele mai racoritoare prajituri pentru sezonul cald?

Se pare ca vara ne bate la usa, nu-i asa? Ei bine, asta nu inseamna ca desi temperaturile nu se opresc din a ne surprinde, noi trebuie sa uitam de papilele gustative. Asadar, iubitorii de dulce nu trebuie sa se ingrijoreze deloc, deoarece in cele ce urmeaza va vom prezenta retetele celor mai racoritoare tipuri de prajituri, care sunt considerate a fi adevarate delicii culinare. De asemenea, ceea ce este mai avantajos la aceste retete este faptul ca prepararea deserturilor nu va va rapi prea mult din timpul dumneavoastra liber, deoarece sunt pe cat se poate de usor de preparat.
- Prajitura cu crema de fructe de padure
Ce iubitor de dulce nu adora pe deplin gustul fructelor de padure? Ingredientele de care aveti nevoie pentru a va impresiona pe deplin familia, dar si ceilalti invitati care se nimeresc sa fie prezenti cand terminati acest desert sunt: 3 oua, 30 mililitri de apa calda, 60 grame de margarina, 100 mililitri de lapte, 200 grame de zahar pudra, o lamaie, 800 grame de fructe proaspecte (cele mai recomandate pentru aceasta reteta sunt: cirese, visine, afine sau zmeura).
Procedura de realizare a prajiturii absolut delicioase este deosebit de simpla si incepe prin amestecarea oualor cu apa calda si cu zaharul. Adaugati acestei compozitii apoi laptele, margarina topita, sucul de lamaie, coaja de lamaie rasa si faina. Dupa ce ati terminat de amestecat, compozitia trebuie adaugata intr-o tava tapetata, peste care dispuneti fructele proaspat taiate sau intregi. Dupa 50 minute lasata la cuptor, prajitura cu fructe de padure este gata sa va surprinda pe deplin papilele gustative cu o aroma racoroasa, perfecta pentru vara!
- Tarta cu lamaie!
Cine nu stie ca cea mai buna modalitate pe timp de vara de a va racori cu o prajitura este cea bazata pe o compozitie cu lamaie? Asadar, tarta cu lamaie este una dintre cele mai recomandate deserturi pe care sa le incercati atunci cand temperaturile de afara va epuizeaza complet.
Pentru blatul acestei prajituri aromate veti avea nevoie de 115 grame de faina alba, 55 grame de margarina, 15 grame de zahar si 1 ou. Incepeti prin a amesteca margarina cu faina pana ce observati ca aluatul are o textura sfaramicioasa, la care adaugati zaharul si oul. Dupa ce framantati bine aluatul, indicat ar fi sa il lasati la rece pentru 15 sau 20 minute, timp in care va puteti indrepta atentia asupra cremei.
Ingredientele necesare pentru crema acestei prajituri deosebite sunt: 2 oua, 85 grame de zahar, coaja, precum si sucul de la o lamaie si 150 de mililitri de smantana. Umplutura va trebui sa inceapa prin amestecarea oualor cu zaharul si coaja de lamaie, la care se adaugaapoi sucul de lamaie, precum si jumatate din smantana.
Urmatorul pas pe care il aveti de facut este sa puneti la cuptor aluatul intins intr-o tava de copt, cu hartie speciala deasupra, peste care presarati putin orez, ce la 10 minute trebuie indepartat. Mai lasati inca 10 minute la cuptor, iar apoi adaugati umplutura realizata. Impreuna cu umplutura, preparatul trebuie sa mai stea inca 30 de minute la cuptor. Inainte de a gusta acest deliciu este important sa il lasati sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, altfel nu va putea fi taiat dupa forma dorita si nici la servire nu se vor simti aromele sale racoritoare.
Asadar, daca va place sa mancati prajituri realizate in propria dumneavoastra bucatarie, deoarece gustul deserturilor de casa nu se va compara niciodata cu cele cumparate, cele doua retete va pot fi de mare ajutor. De asemenea, ambele delicii sunt perfecte pentru a fi servite pe vremea calduroasa de afara, reusind sa va surprinda prin gusturi aromate si in acelasi timp racoritoare.