Cine nu este cu adevarat fascinat de aromele deosebite ale unei prajituri facute in casa? Totusi, este bine stiut faptul ca marea majoritate dintre noi in timpul saptamanii nu dispunem de suficient timp pentru a se dedica acestei activitati, iar atunci cand vine weekend-ul orele par sa treaca atat de repede, incat abia reusim sa ne odihnim.

Asadar, in cazul in care va doriti sa va surprindeti familia, cei dragi, dar si musafirii, cu arome incantatoare, realizate in propria dumneavoastra bucatarie, va prezentam in cele ce urmeaza o colectie ce consta in cele mai simpliste, dar delicioase, trei retete de prajituri, usor de facut de absolut orice gospodina iubitoare de dulciuri:

prajitura inteligenta

  1. O prajitura absolut inteligenta!

Inca din denumire, aceasta reteta pare sa promita multe, nu e asa? Ei bine, desi pare greu de crezut o astfel de prajitura nu va ocupa mult din timpul dumneavoastra liber si, la final, nici nu veti realiza cat de usor a fost de facut. Tot ce trebuie sa faceti este sa pregatiti un aluat dulce, care apoi in timpul dedicat coacerii se va imparti in trei straturi diferite unul de celalalt, cel mijlociu fiind caracterizat printr-o consistenta usor cremoasa.

Daca in mod normal obisnuiati sa pierdeti timpul cu pregatirea unei prajituri formata din doua straturi de blat si apoi una de crema, acum nu mai este nevoie. Ingredientele de baza ale acestei prajituri pentru o portie obisnuita sunt: 4 oua (indicat ar fi ca temperatura acestora sa fie ca cea a camerei), esenta de vanilie, 150 grame de zahar, 125 de grame de unt moale, 115 grame de faina si 500 de mililitri de lapte usor caldut. Dupa ce amestecati toate ingredientele, adaugati preparatul la cuptor si lasati timp de aproximativ o ora. Rezultatul? Un gust de vis, cu un minim de efort.

tiramisu

  1. Tiramisu: prajitura preferata a oricarui iubitor de dulce!

Ce persoana nu adora cu desavarsire gustul acestei prajituri cu specific italienesc, mai ales cand poate fi preparata cu un minim de efort si se poate servi la orice petrecere fastuoasa? Ei bine, pentru a servi sase portii de tiramisu, timpul pe care trebuie sa il dedicati acestui desert uimitor este de doar 30 de minute.

Ingredientele principale de care veti avea nevoie sunt urmatoarele: doua pachete de piscoturi, cinci oua, 150 grame de zahar, 250 grame de mascarpone, 200 grame de frisca lichida, 200 mililitri de cafea, zahar vanilinat dupa gust si o esenta de rom.

Puteti incepe prin a va ocupa de crema pentru tiramisu, astfel ca este necesar sa amestecati galbenusurile cu zaharul, cu mascarpone, albusuri si, bineinteles, frisca. In timp ce aceasta compozitie se va odihni la frigider, dati piscoturile prin cafea, nu foarte calda, si asezati-le in tava. Dupa ce aveti primul strat de piscoturi, adaugati si un prim strat de crema si continuati astfel pana la ultimul strat de compozitie, peste care puteti presara cacao.

Pentru ca respectiva crema sa poata patrunde in blatul format din piscoturi, indicat ar fi sa lasati la rece prajitura timp de cateva ore.

prajitura cu foi de napolitana

  1. Prajitura cu foi de napolitana: un desert crocant plin de arome minunate!

In cazul in care doriti sa optati pentru un desert usor crocant, dar simplist, si care sa se bucure de succes in familia dumneavoastra, atunci prajitura cu foi de napolitana este alegerea ideala.

Asadar, veti avea nevoie pentru realizarea sa (cinci portii) de urmatoarele ingrediente: un pachet de foi de napolitana, 250 grame de unt, 300 grame de biscuiti simpli, 250 grame de nuca macinata, 250 grame de zahar tos, 5 linguri de cacao, 250 mililitri de lapte si o esenta de rom.

Prepararea cremei pentru aceasta prajitura este primul aspect asupra caruia trebuie sa va indreptati atentia, astfel ca incepeti prin fierberea laptelui cu zaharul pana da in clocot, apoi dupa ce luati de pe foc adaugati untul taiat sub forma de cubulete, nuca macinata si cacao. In compozitia cremoasa pe care o veti obtine trebuie sa adaugati biscuitii faramitati si esenta de rom. Intre foile de napolitana adaugati crema bine intinsa si apoi puteti sa va bucurati pe deplin de aceasta!

 

Asadar, daca pana in trecut va doreati sa “cofetariti” insa timpul liber nu era de partea dumneavoastra, acum aveti ocazia sa va bucurati de un dulce de casa cu un minim de efort si de timp.