Cu siguranta, impatimitii de dulciuri si-au dorit mereu sa aiba o sursa de inspiratie straina in ceea ce priveste alegerea unui tort de nunta pe cat se poate de special si deosebit. In fiecare tara insa si de la o regiune la alta, ritualurile sau traditiile difera considerabil. Un astfel de exemplu este reprezentat si de torturile de nunta alese si servite de cupluri in intreaga lume.

Asadar, in cele ce urmeaza va vom purta intr-o calatorie pe intregul glob, doar pentru a va inspira si indulci:

torturi de nunta italienesti

  1. Torturile de nunta italienesti: desi bucataria italieneasca se remarca indeosebi prin produsele
    sale fainoase, nici tortul de nunta nu este un element trecut cu vederea. Asadar, cea mai populara alegere in acest sens, preferata de marea majoritate a cuplurilor, este desertul denumit „zuppa inglese”. Bucurandu-se de o umplutura de sarlota de ciocolata combinata cu vanilie, fructe cat mai variate si crema de rom, acest produs se remarca mai ales prin design: etajele tortului sunt decorate pe cat se poate de atent cu flori colorate realizate din glazura aromata.torturi grecesti
  2. Torturile grecesti: o aroma de vis! Cine nu e pe deplin incantat de aroma fainii din migdale? Ei

    bine, atunci in mod sigur trebuie sa participati la o nunta greceasca. Torturile de nunta cele mai fastuoase sunt realizate din acest produs special, combinat cu o crema bazata pe ingrediente cum sunt: mierea de albine, semintele de susan, gutuile sau fulgii de
    migdale. Fara asemenea elemente dulci, uniunea dintre cei doi miri nu poate fi cu adevarat realizata in Grecia.torturi londoneze

  3. Torturi londoneze: In mod cert, acestea sunt caracterizate de un design elegant si impunator.
    De obicei, cele mai frecvent intalnite torturi in randul nuntilor britanice includ un continut realizat dintr-un amestec nemaintalnit: prune, stafide, coaja de portocale si coacaze, fara sa uitam de gustul aromat al curmalelor inmuiate in coniac. De asemenea, un alt amanunt caracteristic acestor deserturi tine de insiroparea mai mult decat suficienta a blaturilor. Daca va tenteaza deea de a va organiza nunta in Anglia, atunci aveti la dispozitie trei optiuni in ceea ce priveste invelisul exterior al tortului: martipan, fondant sau unt de brandy. Ce ati alege?deserturi japoneze
  4. Deserturi japoneze: cine nu a auzit de spiritul inovativ al acestui popor? Ei bine, acestia nu se
    limiteaza doar la tehnologie, ci isi manifesta creativitatea si in celebrarea nuntilor. Desi nu va vine sa credeti, marea majoritate a torturilor nu sunt adevarate, ci realizate din cauciuc. Bineinteles, cu scopul de a impresiona pe cat posibil invitatii, mirii opteaza pentru acele delicatese construite astfel incat sa poata simula procesul de taiere a feliilor si, de asemenea, produsele scot si un fum ce ofera senzatia de magie. Daca ati fost recent invitat la un astfel de eveniment, nu trebuie sa va ingrijorati in privinta faptului ca nu veti servi nici un desert, intrucat si tortul real este prezent, cel fals fiind folosit doar pentru a delecta invitatii din punct de vedere vizual si artistic.torturi exotice din caraibe
  5. Torturi exotice din Caraibe: fiind un tinut cat mai exotic, in mod cert si deserturile trebuie sa reflecte aceasta caracteristica. Asadar, cuplurile opteaza pentru torturi cu un continut puternic de cacao (ciocolata fiind si un afrodiasiac puternic) combinate cu fructe confiate. Blatul desertului este insiropat cu vin, sherry sau rom pentru a lasa o tenta aromata la maximum posibil.tort de nunta german
  6. Germania – maestra in torturi de nunta: fiind o tara pe cat se poate de
    orientata pe propriile valori si pe traditionalism, locuitorii sai isi aleg torturi cat mai naturale, evitand sub orice forma colorantii sau aromele artificiale. De asemenea, ingredientul principal este nuca, dar si siropurile cu lichior, martipan sau gem.

Acum aveti ocazia sa va inspirati din diverse colturi ale lumii in ceea ce priveste aromele tentante ale tortului de nunta. Voi pe care il preferati?