Piesa centrala a oricarui eveniment mai special (botez, aniversare, nunta, avansare in post etc) este tortul. Atunci cand toti se aduna in jurul acestuia, cand se sting lumanarile, se pun dorintele si se canta celebrul La multi ani, se observa cel mai bine daca este un tort reusit sau nu. Ce inseamna tort reusit? Nu numai gustul pe care il are, ci si aspectul este important. Decoratiunile folosite pentru infrumusetarea acestui desert, iubit de toti, trebuie alese cu grija.

Asadar, pentru ca, atunci cand soseste clipa in care se taie tortul, cei prezenti sa aiba parte de un moment memorabil, iti revine datoria de a te asigura ca il vei putea decora cum se cuvine sau ca vei solicita ajutorul persoanei potrivite in acest scop.

In continuare iti prezentam cateva trucuri la care poti apela pentru a realiza cel mai deosebit tort. Pentru asta trebuie sa te inarmezi cu creativitate, rabdare si, bineinteles, ingredintele necesare.

Sfaturi pentru decorarea tortului

Ca sa ai siguranta ca ai ales decorul potrivit pentru tort, trebuie sa alegi ceva care sa se potriveasca cu tema petrecerii. Atunci cand acesta se armonizeaza cu restul elementelor inseamna ca ai luat decizia potrivita.

Spre exemplu, daca planuiesti sa faci tortul pentru nunta, de dorit ar fi ca acesta sa fie cat mai romantic si, mai ales, sa fie decorat in concordanta cu nuantele in care este organizata nunta, chiar daca intentionezi sa il faci cat mai simplu si elegant.

In ceea ce priveste torturile aniversare, ideile pentru decorare sunt nesfarsite. Ca sa faci cea mai buna alegere, te poti orienta dupa hobby-urile sarbatoritului, dupa preferintele acestuia. Astfel, nu ai cum sa esuezi si „risti” sa fii laudata pentru gusturile bune.

Ce mesaj vrei sa transmiti prin tortul pe care il faci?

Atunci cand decizi sa incluzi si un mesaj in tortul pe care il faci, ai grija ca acesta sa fie potrivit, nu numai cu aspectul, ci si cu ocazia. Trebuie sa fii foarte sigura in privinta locului in care mesajul va fi plasat, precum si ce anume vei scrie.

Cum si cu ce te pregatesti pentru a decora tortul?

Nu poti sa te apuci de un lucru decat atunci cand stii ca ai la indemana toate cele necesare pentru a-l duce si la bun sfarsit. De aceea, sfatul pe care ti-l oferim este de a urmari cateva aspecte inainte de a incepe decorarea propriu zisa a tortului.

Trebuie sa stii sigur ca partea de sus a acestuia este complet plata pentru ca, in caz contrar, risti sa asisti la alunecarea elementelor decorative pe care le pui. Nu este vorba doar de faptul ca acestea vor cadea, dar si de aspectul inestetic pe care il vei obtine.

Presupunand ca este vorba despre un tort pe care il faci in bucataria proprie, cel mai bine este sa lasi tortul si cremele pana se racesc cum trebuie, inainte de a le folosi. Le puteti pune si la frigider pentru a le raci mai repede, insa nu cand sunt fierbinti, pentru ca risti sa le strici.

Ultima etapa este si cea care poate parea o provocare adevarata. Decorarea minutioasa si precisa trebuie realizata cu cea mai mare atentie. Atunci cand vrei sa glazurezi tortul, ai grija cum executi aceasta operatiune pentru ca este una destul de problematica. Daca nu ai experienta necesara, cel mai bine este sa apelezi la un ajutor specializat. Pentru a evita prelingerea glazurii, trebuie utilizata hartia de pergament. Dupa ce finalizezi acest proces, nu trebuie decat sa indepartezi respectiva foaie.

Un sfat de luat in considerare este de a aplica in straturi glazura. Dupa ce se raceste primul, poti sa il aplici pe cel final, fara ca aceasta sa intre in blat si sa antreneze firmiturile.

Pentru un plus de magie, poti opta pentru diverse elemente surpriza (decoratiuni, bomboane, fructe). Micile defectiuni pot fi reparate cu ajutorul sclipiciului comestibil. Cu siguranta vei obtine un tort deosebit daca vei urma cu fidelitate acesti pasi.