Cu totii suntem la curent cu faptul ca taierea tortului de nunta este o traditie foarte veche, ce are ca semnificatie angajamentul pe care mirele si mireasa si-l iau de a se sprijini mereu unul pe celalalt. Aceste clipe sunt probabil cele mai asteptate, nu doar de cei doi indragostiti, ci si de invitatii care iau parte la eveniment.

Acest moment este unul nostalgic, emotionant si plin de o insemnatate profunda, ce nu poate avea loc decat dupa servirea meniului ales si inclusiv dupa ce a avut loc celebrul si elegantul dans dintre sot si sotie.

Sfaturi de care sa se tina cont la aparitia si taierea tortului de nunta

Spre finele petrecerii, DJ-ul sau cel care va intretine in acel moment atmosfera va fi cel care va trebui sa faca un anunt oficial, prin care sa ii incurajeze pe toti invitatii sa se apropie de masa tortului. Majoritatea mirilor se pare ca sunt usor nelinistiti la gandul ca vor trebui sa taie o felie de tort, pe care mai apoi sa o savureze impreuna. Acest disconfort e datorat in principal faptului ca formele torturilor difera de la un eveniment la altul, asa ca unul care este mai complex va fi mai dificil de taiat.

Lectureaza in continuare urmatoarele sfaturi cu privire la lucrurile pe care, dar si pe care nu trebuie sa le faci la taierea tortului:

  • Este recomandat sa asculti sfaturile pe care ti le va oferi fotograful. Acest moment al taierii tortului este unul deosebit de important, asa ca, pentru a putea fi surprinse cat mai spectaculos acele clipe deosebite, trebuie sa tii cont de tot ceea ce iti spune acesta.
  • In cazul in care tortul este unul extrem de sofisticat si are multe etaje, este destul de greu de taiat, mai ales daca are si decoratiuni multiple si elaborate. Cu cat este mai inalt, cu atat va fi mai greu de taiat in partea de sus. In astfel de situatii indicat este sa tai o felie de la baza acestuia, astfel incat sa va fie cat mai comod.
  • Luati si o pauza dupa momentul taierii tortului. Cu siguranta invitatii vostri vor dori sa se fotografieze alaturi de voi, in prezenta maretului tort. Asadar, rezervati-va o pauza pentru a-i putea multumi pe toti.
  • Taierea tortului se realizeaza intotdeauna impreuna – mireasa este cea care trebuie sa ia prima cutitul in mana, iar mai apoi barbatul sa il cuprinda odata cu mana acesteia. Semnificatia acestui mic detaliu este una chiar profunda, ce sugereaza faptul ca acestia vor coopera si vor lucra impreuna in propria lor casnicie.

In cazul in care glazura este una mai dificila de taiat, se vor utiliza ambele maini.

  • Serviti-va unul pe celalalt din felia de tort taiata chiar de voi – acest gest are rolul de a sugera faptul ca ambii miri vor avea o relatie grijulie.

 

Ce nu trebuie sa faci la taierea tortului de nunta

Ce nu trebuie sa faci la taierea tortului de nunta

In cele ce urmeaza, vei afla si ce nu trebuie sa faci la ceremonia de taiere a tortului de nunta:

  • Nu distruge tortul: acest moment trebuie sa fie unul cat se poate de linistit si de elegant. Nicidecum nu ar trebui sa va murdariti pe fata unul pe celalalt cu tort. Asta ar putea distruge de fapt, intregul eveniment. Fiti cat se poate de rafinati si eleganti.
  • Nu folositi degetele la servirea feliei de tort – atunci cand va serviti unul pe celalalt din felia de tort taiata chiar de voi doi, trebuie sa va ajutati de furculite si lingurite pentru desert, nicidecum sa faceti asta cu mainile goale.
  • Evitati taierea nivelului superior al tortului – pe langa faptul ca aceasta parte a tortului este destul de instabila, unii miri prefera sa pastreze partea superioara a tortului doar pentru ei doi. Totusi, indicat e ca in astfel de momente sa se solicite ajutorul cofetarului sau fotografului astfel incat sa reiasa un moment de exceptie, lipsit de inconveniente.

Asadar, alegerea tortului perfect este o misiune importanta, insa la fel de semnificativa este si maniera in care mirii se comporta in prezenta acestuia la propria lor nunta. Daca de realizarea celui mai spectaculos tort de nunta ne ocupam chiar noi, cu un succes deplin, sfaturile mentionate anterior trebuie sa fie luate in vedere de mire si mireasa. Astfel, momentul taierii tortului va fi unul de poveste, ce ii va incanta pe toti cei invitati.